„Anii mei sunt bogăția mea", cântă o melodie binecunoscută. Cu siguranță multe femei s-ar bucura să șteargă de pe fețe urmele acestei „bogății". Lăsați înțelepciunea să rămână în ochi și să se manifeste în vorbire și fapte. În exterior, toată lumea ar dori să arate cu 10-15 ani mai tânăr.
Este imposibil să dai timpul înapoi și este inutil. Este posibilă prelungirea tinereții externe datorită realizărilor cosmetologiei moderne. Cu cât fetele încep să se gândească mai devreme la asta, cu atât rezultatul va dura mai mult. Dintre varietatea de tehnici, ne vom concentra pe cele care sunt unite prin termenul de „lifting facial non-chirurgical".
Caracteristicile îmbătrânirii pielii feței
Niciunul dintre noi nu poate scăpa de îmbătrânire. Deși acesta este un proces natural, realizarea acestui fapt nu îl face plăcut. Se pare că destul de recent am admirat un fard de obraz luminos și o piele delicată, moale, elastică în fața oglinzii. Și acum este plictisitoare, palidă și șifonată.
Fetele încep să observe schimbări legate de vârstă de la vârsta de 25 de ani (dacă ereditatea nu este foarte bună, atunci chiar mai devreme). De ce se întâmplă asta?
Celulele sunt actualizate mai lent, astfel încât stratul cornos al pielii devine mai gros.
Se schimbă fibrele de colagen și elastină care susțin cadrul pielii noastre. Devin subțiri, aspre, se întind, își îndeplinesc funcția mult mai rău decât înainte.
Se formează goluri în stratul hidrolipidic protector. Din acest motiv, umiditatea naturală a pielii este reținută mai rău.
Substanțele (colagen, acid hialuronic, lipide), care sunt esențiale pentru piele, sunt produse mai lent, dar sunt cheltuite rapid.
Funcțiile de protecție ale pielii devin mai slabe. În acest sens, îi este mai greu să facă față influenței agresive a mediului extern.
Încălcările interne se acumulează, în cele din urmă ies afară și devin evidente. Ele sunt exprimate prin următoarele caracteristici:
matitatea pielii;
pierderea netezimii și elasticității;
apariția primelor riduri (sunt din ce în ce mai multe în fiecare zi, se adâncesc);
formarea cearcănelor și pungilor sub ochi;
modificarea ovalului feței;
apariția unei a doua bărbie.
Principalele cauze ale îmbătrânirii
Cine sau ce este de vină pentru aceste schimbări?
razele de soare. Radiațiile ultraviolete distrug bariera de protecție a pielii, contribuie la apariția arsurilor, pigmentării și ridurilor.
Factori negativi de mediu. Acestea includ: aer poluat, praf, schimbări de temperatură, vânturi puternice. Ele provoacă leziuni celulelor, contribuie la oxidarea acestora, slăbesc imunitatea pielii.
Lipsa îngrijirii pielii sau îngrijire necorespunzătoare. Poate fi prea puțin, prea mult sau pur și simplu greșit. Deshidratare, curățare agresivă - aceasta, la rândul său, afectează negativ starea pielii.
Alimentație necorespunzătoare. Atât foamea, cât și excesul de nutriție cu o cantitate mare de grăsimi și carbohidrați au un efect negativ asupra pielii. Mâncarea sănătoasă contribuie la prelungirea tinereții.
Stilul de viață prea activ sau inactiv. Încărcăturile mari în sală sunt la fel de dăunătoare ca și un stil de viață sedentar. Trebuie să găsești o cale de mijloc.
Lipsa de somn.Somnul sănătos este cheia prospețimii și frumuseții pielii. Lipsa constantă de somn provoacă cearcăne sub ochi, tocitate și estompare a pielii, acestea devin mai subțiri, se formează riduri pe ele.
Obiceiuri proaste. Alcoolul și fumatul sunt primul lucru care trebuie exclus din viață pentru frumusețea pielii.
Ecrane de tablete, laptopuri și smartphone-uri. Se crede că radiațiile de la acestea sunt mai periculoase decât ultravioletele. Distruge colagenul, contribuie la creșterea pigmentării și la apariția ridurilor.
Beneficiile unui lifting facial non-chirurgical
Toată lumea știe că chirurgia plastică facială este o intervenție în țesuturile sale prin intervenție chirurgicală. Această metodă are ca scop corectarea defectelor nu cu injecții convenționale, ci cu ajutorul unui bisturiu. Nu orice femeie este pregătită pentru asta. La urma urmei, rănile se pot vindeca mult timp și dureros după operație, iar rezultatul nu este întotdeauna impresionant.
Principalul avantaj al unui lifting nechirurgical constă în însuși principiul metodei. Această procedură este o leziune terapeutică a straturilor interioare și exterioare ale pielii. Dar, spre deosebire de operație, după o astfel de metodă, fibrele țesutului conjunctiv principal (colagen, elastină și lanțuri moleculare de acid hialuronic) sunt regenerate și continuă să își îndeplinească funcțiile. Aceste metode includ și: creme, măști, geluri, masaje.
Pro:
Disponibilitate.Majoritatea oamenilor isi permit un lifting facial, cu exceptia celor carora este contraindicat (insarcinate, care alapteaza, bolnavi de cancer, pacienti cu tulburari de sangerare si cei care au boli infectioase netratate).
Securitate.Probabilitatea minimă de reacții adverse, în comparație cu chirurgia plastică. Singura îngrijorare după procedură poate fi umflarea zonei în care a fost efectuată manipularea și exfolierea pielii în timpul perioadei de vindecare.
Absența efectelor vizibile și invizibile asupra feței.Nu există cicatrici sau cicatrici rămase pe corp după vindecarea completă. Pe lângă faptul că liftingul nu lasă urme în urmă, are un efect benefic asupra fluxului sanguin și sănătății vasculare. Deșeurile mici sunt excretate în mod activ din organism.
Acțiune rapidă.Chirurgia necesită o reabilitare îndelungată. Lifting oferă rezultate rapide.
Tinerețe de mulți ani.Produsele de înaltă calitate au un efect pe termen lung, care va dura mulți ani.
Metode de injectare cu lifting facial
Cu ajutorul injecțiilor, chiar și ridurile profunde pot fi eliminate. Cele mai populare proceduri sunt: mezoterapia, biorevitalizarea, plasmoliftingul, injectiile cu toxina botulinica.
Îmbătrânirea pielii se produce datorită faptului că colagenul și acidul hialuronic sunt produse în cantități mai mici. Această problemă vine odată cu vârsta. Pe față se manifestă astfel: modificarea culorii pielii, pierderea elasticității, plasticității și apariția ridurilor. Aceste probleme pot fi depășite prin injecții.
Aceștia fac față cu succes unor astfel de defecte estetice ale pielii, cum ar fi:
apariția ridurilor mimetice;
modificarea ovalului feței din cauza pierderii elasticității;
schimbarea culorii;
uscăciune și exfoliere;
excesul de grasime, care aduce acnee, puncte negre etc.
Contraindicații pentru injecții:
boli cronice în stadiul acut;
ARI, SARS;
exacerbarea herpesului;
prezența cicatricilor cheloide;
stare febrilă;
oncologie;
coagulare slabă a sângelui;
diabet zaharat insulino-dependent;
sensibilitatea individuală la componentele medicamentului.
În timpul sarcinii și alăptării, astfel de proceduri nu sunt recomandate.
Tehnicile care sunt asociate cu injecțiile sunt efectuate printr-o puncție a pielii cu introducerea medicamentului în țesuturi. Prin urmare, este necesar să se asigure o pregătire adecvată pentru ele.
Trebuie să urmați recomandările:
opriți consumul de alcool și fumat cu 2-3 zile înainte de procedură;
nu luați medicamente care provoacă dilatarea vaselor de sânge.
Acțiunile cosmeticianului înainte de procedură:
Curățarea pielii de machiaj.
Tratamentul feței cu o soluție antiseptică.
Anestezia zonelor dorite prin aplicarea unui gel pe baza de anestezic.
Pentru cel mai bun rezultat, există instrucțiuni precise despre ce trebuie făcut după procedură.
În termen de 2 săptămâni de la injectarea este interzisă:
aplicați produse cosmetice decorative, precum și măști și creme care nu au fost aprobate de un specialist;
baie într-o saună sau baie;
mergeți la solar și faceți plajă la soare;
bea alcool.
La locul puncției în 1-3 zile pot apărea vânătăi, sigilii, durere la atingere și apăsare, ușoară umflare.
Orice simptome trebuie raportate cosmeticianului.
Umpluturi
Datorită materialelor de umplutură, este posibil să efectuați un lifting nechirurgical, să-i corectați ovalul, să scăpați de ridurile și cutele profunde, să adăugați volum pomeților și nasului.
Preparatele au o textura de gel. Efectul este comparabil cu operația plastică. Cel mai important plus este că nu afectează expresiile faciale.
Componentele principale ale umpluturii:
silicon purificat (dăunător cu un număr mare de efecte secundare, interzis în Europa și SUA);
colagen de origine animală sau umană purificat;
acid hialuronic.
Recent, a apărut tehnologia de injectare a grăsimii proprii pacientului ca umplutură, dar este foarte complicată. Grăsimea este luată în cantități suficiente în timpul liposucției. Apoi materialul este prelucrat în mai multe etape și distribuit sub pielea feței. Este scump, dar merită. Un astfel de medicament nu provoacă efecte secundare, iar rezultatul este suficient pentru șase luni sau mai mult.
Efectul de umplutură durează 6-12 luni. Este recomandat să se aplice femeilor între 35-50 de ani.
Toxina botulinica
Preparatele cu această componentă fac o treabă excelentă cu ridurile. Ele afectează terminațiile nervoase ale mușchilor, le blochează, iar țesuturile se relaxează. Ca urmare, pielea feței este netezită. Rezultatul acestei proceduri durează 6-12 luni. Apoi trebuie să repetați sesiunea.
Efectul va fi vizibil în timp, în decurs de 2 săptămâni de la injectarea toxinei botulinice.
În timpul procedurii este interzis:
aplecați-vă câteva ore după injectare;
atingeți locurile de puncție de pe piele;
luați antibiotice și beți alcool timp de 2 săptămâni.
În prima zi trebuie să observați activitatea expresiilor faciale.
Astfel de injecții sunt recomandate femeilor cu vârsta peste 30 de ani.
Biorevitalizarea
Aceasta este introducerea în straturile profunde ale pielii a preparatelor pe bază de acid hialuronic. În plus, la injecție pot fi adăugate peptide, extracte de plante etc. (la discreția specialistului).
Biorevitalizarea ajută la refacerea pielii, la refacerea vitaminelor, la hidratarea profundă și la stimularea producției de colagen și elastină de către țesuturile corpului.
Această procedură constă într-un curs de injecții. Include 3 proceduri, o pauză între ele este de 2-3 săptămâni.
Efectul depinde de vârsta și de caracteristicile individuale ale organismului. O singură sesiune este suficientă pentru cineva, dar pentru cineva este nevoie de ceva timp pentru ca celulele să se trezească și să continue să funcționeze.
Cu cât o femeie are mai multe schimbări legate de vârstă, cu atât rezultatul va fi mai pronunțat. La câteva zile după procedură, celulele vor începe să producă colagen, iar ridurile vor începe să se netezească. După câteva săptămâni, imperfecțiunile pielii vor dispărea complet.
Nu va exista asa ceva ca sa te trezesti a doua zi si ridurile sa dispara. Acest proces durează cel puțin o săptămână. Cu toate acestea, după prima ședință, veți vedea o față revigorată și mai tânără.
Biorevitalizarea contribuie la:
scapa de umflatura;
reducerea cercurilor întunecate de sub ochi;
netezirea ridurilor;
luminează pigmentarea;
revenirea unui ten sănătos;
netezirea pielii.
Injecțiile acționează treptat pe parcursul a 3-4 săptămâni, efectul durează până la 6 luni.
Apoi este suficient să efectuați procedura la fiecare 2-3 luni. Este necesar să se monitorizeze frecvența repetărilor nu numai în funcție de intervalul de timp, ci și de starea pielii. Biorevitalizarea este prescrisă de un specialist pentru fete de la 25 de ani.
Mezoterapie
Acesta este un alt tip de îngrijire injectabilă a pielii. Se întâmplă astfel: mezo-cocktailurile, constând dintr-un set de vitamine, sunt injectate în straturile profunde ale pielii cu o seringă cu un ac subțire. Acestea hrănesc, hidratează și tonifică pielea, vă permit să scăpați de urmele de oboseală, să restabilească elasticitatea și producția normală de sebum.
Sedinta de mezoterapie se poate face acasa. Pentru procedură, veți avea nevoie de un mezoscooter, un antiseptic, un gel anestezic și un mezo-cocktail. Acesta poate fi cumpărat de la o farmacie.
Această procedură durează 4-6 ședințe cu pauze de 2-3 săptămâni. Se poate realiza de la o vârstă fragedă, de la 20 de ani.
Plasmolifting
În timpul acestei proceduri, este injectată plasmă bogată în trombocite. Ingredientul activ este luat din sângele propriu al pacientului. Prin urmare, este nativ pentru organism și nu există aproape niciun risc de respingere. Aproape niciodată nu există efecte secundare.
În timpul plasmolifting-ului, în anumite zone ale feței se fac puncții superficiale (până la 3 mm), prin care medicamentul rezultat este injectat sub piele. Datorită acestui lucru, elasticitatea pielii este semnificativ crescută, ridurile fine sunt netezite, iar tenul este restabilit.
Această procedură are loc în mai multe etape:
Pacientul se pregătește acasă.
Se prelevează sânge, apoi se prepară într-o centrifugă specială (în acest moment se eliberează plasmă, care este apoi îmbogățită cu masă de trombocite).
Substanța rezultată este injectată în zonele pielii unde se găsește problema.
Cea mai importantă etapă a plasmoliftingului este pregătitoare, nu trebuie ratată. Rezultatul final depinde de cât de înaltă calitate va fi preparatul.
Cu câteva zile înainte de procedură, trebuie să vă ajustați dieta. Excludeți cele grase, prăjite, sărate, picante. Nu beți alcool. Substanțele care fac parte din alcool afectează negativ calitatea sângelui, modificându-i compoziția.
Trebuie să beți cantitatea necesară de lichid, consumați cel puțin 2 litri pe zi. Este important să fie apă potabilă curată.
Îngrijirea pielii nu se schimbă. Dar este mai bine să nu faci curățare agresivă, măști, peeling profund cu câteva zile înainte de plasmolifting.
Această metodă de întinerire se efectuează numai în clinică. Deoarece o procedură bine executată necesită echipament special și specialiști calificați.
Pentru început, se ia sânge venos al pacientului (acesta este similar cu testul de sânge obișnuit dintr-o venă). După ce este plasat într-o centrifugă, plasma este eliberată în ea.
Apoi pielea feței este tratată cu un antiseptic pentru a preveni riscul de infecție. Această tehnică este minim invazivă, dar pielea și țesuturile moi sunt încă ușor deteriorate. Cu toate acestea, acest lucru este suficient pentru ca bacteriile să intre în organism.
Apoi vine etapa de injectare. Numărul și locația injecțiilor pot varia. Procedura este dureroasă și durează aproximativ o jumătate de oră. La final, pacientul trebuie să se odihnească puțin, apoi poate pleca acasă.
Pentru cea mai mare eficiență a plasmolifting-ului, trebuie respectate următoarele recomandări:
Luați sânge pe stomacul gol.
În ajunul procedurii, nu puteți mânca în exces. Este mai bine să luați cina cu alimente ușor de digerat, nu puteți mânca deloc.
După procedură, pacientul are nevoie de câteva zile pentru a se recupera (de obicei 3-5 zile). În acest moment, ar trebui să protejați pielea cât mai mult posibil de expunerea la radiațiile UV, precum și de temperaturile extreme.
Timp de câteva zile în timpul reabilitării, nu utilizați produse cosmetice decorative.
Repetați ședințele la fiecare 2 săptămâni (vor fi necesare 5-6 proceduri în total).
Facelift hardware
Pentru a reda tinerețea pielii, nu este necesar să străpungeți un curs de injecții. Un lifting nechirurgical se poate realiza cu ajutorul unor dispozitive speciale. Aceste proceduri absolut nu provoacă durere, iar pielea se reface rapid după ele.
Cosmetologia hardware are ca scop întinerire și recuperare. Manipularea se efectuează cu ajutorul unor echipamente speciale. Avantajele acestei metode:
Eficiență ridicată;
acțiune nu numai asupra straturilor de suprafață ale pielii, ci și asupra structurilor profunde, țesutului subcutanat;
în timpul procedurii, nu există aproape nicio durere sau foarte puțină;
schimbările pozitive apar aproape imediat;
versatilitate - vă permite să rezolvați multe probleme cu pielea feței și a corpului;
nu este nevoie de reabilitare pe termen lung (comparativ cu intervențiile chirurgicale).
Principalele dezavantaje sunt efectele secundare (mai des nu provoacă disconfort sever: peeling, umflături, roșeață), precum și necesitatea unei perioade scurte de recuperare sau de a urma anumite recomandări. În plus, există o mare probabilitate de a ajunge nu la un profesionist, ci la un specialist fără experiență sau chiar necalificat. Procedura în acest caz poate duce la complicații.
Tehnicile de ridicare sunt eficiente pentru:
scăderea tonusului, matitatea, ofilirea pielii;
formarea de mici riduri;
textura neuniformă a pielii;
riduri puternic pronunțate sau pliuri imitative, brazde verticale;
vânătăi sau pungi sub ochi;
bryliakh;
a doua barbie;
pori dilatati, acnee, post-acnee;
rozacee;
prezența cicatricilor, cicatricilor, vergeturilor;
pistrui sau hiperpigmentare legată de vârstă.
Sarcina principală a liftingului hardware este regenerarea pielii. Îl face mai proaspăt și mai ferm. Deja după 25 de ani, este posibil să se efectueze proceduri ca măsură preventivă care va menține starea normală a pielii.
În ciuda eficacității sale, impactul intensiv al tehnicilor hardware are contraindicații: sarcină, alăptare, tulburări neurologice sau mentale grave, prezența patologiilor cronice, prezența corpurilor străine în organism, boli de sânge, boli autoimune, procese infecțioase și oncologice.
În prezent, există multe tipuri de proceduri cosmetice hardware și opțiunile acestora. Luați în considerare cel mai eficient și sigur, potrivit cosmetologilor.
Ridicare RF
Cea mai populară procedură. Se efectuează după cum urmează: impulsurile puternice ale undelor radio, care sunt emise de un dispozitiv special, acționează asupra structurilor pielii. Ca urmare, procesul metabolic este activat, celulele adipoase sunt distruse, fibroblastele (celule responsabile de producerea de colagen) sunt stimulate.
Aparatul este proiectat astfel încât să fie posibilă reglarea intensității emisiei radio. Din acest motiv, metoda poate fi aplicată pe diferite zone ale feței, decolteului, gâtului, pieptului. Practic, pentru a obține rezultatul dorit sunt necesare 5-8 ședințe, frecvența pentru fiecare pacient este diferită, în funcție de caracteristicile organismului.
Un avantaj important al liftingului RF fracționat este absența completă a unei perioade de recuperare, efecte secundare minore (piele uscată). Principalul dezavantaj este că nu este potrivit pentru pacienți după 45 de ani.
Facelift hardware cu microcurent
În timpul acestei proceduri, dispozitivul acționează asupra zonelor cu probleme cu impulsuri slabe de curent de joasă frecvență. Aceasta stimulează potențialul natural al celulelor vechi sau slăbite ale straturilor superficiale și profunde ale pielii, promovează regenerarea acestora, afectând în același timp vasele faciale și structurile musculare. Sesiunea durează 20-30 de minute. În timpul procedurii, specialistul deplasează ușor un aplicator special de-a lungul liniilor de masaj, în direcția de la centrul feței spre periferia acesteia.
Principalul avantaj este un lifting rapid al feței. Dar pentru întinerire, o singură sesiune nu este întotdeauna suficientă. După primele proceduri, efectul va dura 2 zile. Un rezultat pe termen lung poate fi atins cu un curs de kinetoterapie, acesta consta din 7-10 sedinte.
Crioterapia
Această metodă se bazează pe efectul temperaturilor scăzute asupra pielii, rezultând o reacție naturală a pielii. Vasele se îngustează brusc și apoi se extind, datorită căruia sângele începe să circule activ, să se sature cu oxigen, iar procesele metabolice se accelerează.
Crioterapia nu numai că ajută la îmbunătățirea tonusului și elasticității pielii, la îndepărtarea ridurilor de pe față, gât și decolteu, dar și în lupta împotriva:
ten excesiv de gras;
acnee, post-acnee;
acnee;
pete de vârstă;
veruci;
cicatrici.
În multe saloane, procedura se efectuează folosind un crio-pulverizator, care răcește pielea la -180 ° C. Dar cea mai modernă și eficientă este utilizarea crioelectroforezei (injectarea subcutanată a preparatelor congelate sub influența unui curent pulsatoriu). Pentru cele mai bune rezultate, sunt necesare 9-12 ședințe.
Fotoîntinerire
Această metodă se efectuează cu un efect ușor, nu rănește pielea, după care nu există urme de intervenție. Fotoîntinerirea este tratamentul zonelor cu probleme cu un aplicator special care emite fulgere puternice. Ele pătrund suficient de adânc (până la 3 cm), contribuie la încălzirea blândă a structurilor profunde și activează producția de colagen și elastină.
În urma cursului, apar următoarele modificări:
tonul feței este uniformizat;
porii sunt îngustați;
contururile sunt strânse;
ridurile profunde, pliurile dispar sau scad;
manifestările rozaceei devin mai puține.
Aspecte negative ale fotoîntineririi:
lipsa unui rezultat rapid (primele modificări încep după 1, 5 luni);
eficiență scăzută după 55 de ani;
preț mare;
sezonalitate (este mai bine să nu efectuați această procedură vara).
Întinerire cu laser
Această procedură se bazează pe impactul simultan asupra straturilor profunde și superficiale ale pielii. Defectele care se află la suprafață sunt corectate de un fascicul laser. Pătrunde adânc și stimulează auto-vindecarea internă, precum și sinteza componentelor utile. Rezultatul este o reînnoire naturală și întinerire a suprafeței pielii.
Masaj cu GPL
O tehnică eficientă pentru combaterea primelor semne de îmbătrânire, a ridurilor superficiale. Această procedură este eficientă datorită funcționării simultane a rolelor speciale și a vidului. Ceea ce ajută la influențarea grăsimii subcutanate, stimulează producția de colagen. Un alt plus al masajului cu GPL este că nu necesită o perioadă de recuperare și aproape niciodată nu există efecte secundare. Cursul complet este de 10-15 sesiuni.
Întinerirea ELOS
În timpul acestei proceduri, este utilizat un complex de energii optice și laser. O sesiune de astfel de întinerire este încălzirea straturilor subcutanate la o temperatură ridicată. Acest lucru stimulează sinteza fibrelor, care îndeplinesc funcția de a susține sănătatea și tinerețea pielii. ELOS-întinerire ajută în lupta împotriva pigmentării, rozaceei, uniformizează ușurarea pielii, corectează ridurile de diferite severități.
Ridicare cu ultrasunete
Acesta este efectul unui impuls acustic sub formă de undă asupra structurilor subcutanate superficiale și profunde sub control constant cu ultrasunete pe un monitor. În timpul procedurii, integritatea pielii nu este deteriorată, nu este necesară perioada de recuperare și tratamentul special al pielii. Această tehnică este un lifting facial non-chirurgical, face față perfect pleoapelor lăsate, căzute, bărbie dublă, fălci, riduri adânci, brazde. Singurul negativ este că este necesară anesteziarea zonei înainte de a începe ședința.
ridicare SMAS (ultrasunete)
Acesta este un lifting facial unic non-invaziv (efectuat fără intervenții chirurgicale sau injecții).
SMAS (din limba engleză Superficial Musculo-Aponeurotic System) este un strat muscular-aponevrotic de țesuturi faciale, care este format din mușchi, fibre de colagen și elastină.
Cu această procedură, ultrasunetele afectează straturile profunde ale pielii, și nu suprafața, așa cum se întâmplă cu alte proceduri cosmetice. Unda ultrasonică pătrunde până la o adâncime de aproximativ 4, 5 mm. Ca urmare, sinteza de noi fibre de colagen și elastina este activată și încep procesele de refacere a pielii.
Un alt efect suplimentar este acțiunea lipolitică sau cavitația ultrasonică (distrugerea celulelor adipoase). Cu alte cuvinte, liftingul SMAS ajută la îndepărtarea grăsimii inutile, care se află în zona bărbiei și a contururilor feței.
Care dintre metode este cea mai eficientă pentru ridicarea nechirurgicală a ovalului feței și gâtului? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să vă determinați dorințele și preferințele personale. Pentru a alege cea mai potrivită tehnică, trebuie să știți cu siguranță ce rezultat ați dori să vedeți. Înainte de a lua o decizie, ar trebui să consultați un cosmetician, acesta vă va ajuta să alegeți ceea ce aveți nevoie.