Alegerea unui ulei de față pentru riduri: sfaturi și top 10 produse naturale anti-îmbătrânire

Dacă râzi mai des, poți întârzia apariția ridurilor. Studiile arată că mai puțini mușchi ai feței „se activează" atunci când zâmbesc decât atunci când o femeie se încruntă. Deci, pliurile nu par atât de intense. Dar, în practică, chiar și la fetele vesele, primele caneluri sunt vizibile după 25 de ani. Adesea pe frunte, puntea nasului și lângă pleoape. Și aici uleiurile cosmetice naturale pentru față de la riduri sunt gata să vină în ajutor.

Când vorbim de remedii naturale pentru ridurile de pe piele, în primul rând, ne referim la uleiurile vegetale și esențiale pentru față. Se obțin prin presarea la rece „suc" din boabe, semințe, muguri.

Au un set de componente naturale care sunt capabile să rezolve problemele epidermei legate de vârstă. Conțin vitamine, acizi grași polinesaturați, macro și microelemente, carbohidrați vegetali.

Împreună, aceste substanțe stimulează producția de colagen și elastină, protejează pielea de factorii nocivi și de microorganisme, o saturează cu umiditate și oxigen. Mai mult decât atât, gama de uleiuri este atât de largă încât există o opțiune potrivită pentru orice portofel și pentru orice tip de piele.

Desigur, poți să ridici din umeri. De ce să pierzi timpul căutând un ulei natural de față antirid potrivit și apoi să faci și amestecuri speciale din el? Este mai ușor să mergi la magazin și să cumperi un produs gata făcut. În aparență, totul este logic. Dar, de fapt, ceea ce este mai bun pentru fața ta - o cremă sau un ulei achiziționat - este un punct discutabil.

fata cu uleiuri de fata intinerite

Cremă antirid din fabrică: argumente pro și contra

Crema este cea mai comună formă cosmetică pe care fetele o folosesc pentru riduri. Astăzi, literalmente, fiecare producător oferă o gamă de mai multe serii anti-îmbătrânire. În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, fetele de obicei nu economisesc cheltuieli, iar marketerii înțeleg acest lucru. Deci produse cu extracte de aur, perle, celule stem apar pe rafturi. . . Dar care sunt avantajele și dezavantajele unor astfel de produse?

  • Convenabil de utilizat. Cumpărând o cremă anti-îmbătrânire, scapi de bătălia suplimentară. Nimic nu trebuie amestecat, combinat, îmbogățit și apoi spălat. Deschis tubul și ține-te de riduri.
  • Costă scump. Un instrument cu adevărat eficient și bun va costa un bănuț destul de. În același timp, astfel de produse sunt de obicei ambalate în recipiente mici, așa că va trebui să reînnoiți tubul aproximativ o dată pe lună.
  • Da dependență. Potrivit recenziilor, produsele pentru îmbătrânirea pielii creează rapid dependență, așa că după 3-5 luni va trebui să faceți o pauză și să luați o nouă serie anti-îmbătrânire.
  • Funcționează la suprafață. Crema nu rezolvă problemele enunțate la nivel profund, ci doar maschează problemele. Utilizarea pe termen lung a unor astfel de produse cosmetice va ascunde pliuri mici, dar nu veți putea scăpa de canelurile adânci.
  • Conține aditivi chimici. Atunci când produsele cosmetice sunt produse la scară industrială, componentele sintetice sunt pur și simplu indispensabile. Sunt necesare pentru culoarea, mirosul, consistența „corecte", precum și pentru a asigura o durată lungă de valabilitate.

Depozitați crema nu dă imunitate pielii. Instrumentul „funcționează" exact atâta timp cât nu încetați să îl utilizați. Crema nu previne apariția de noi șanțuri și nu „încarcă" pielea cu putere și potențial anti-îmbătrânire.

uleiuri de întinerire a pielii

Uleiuri naturale pentru riduri: argumente pro și contra

Uleiul natural în loc de cremă de față este cel mai des folosit de susținătorii produselor cosmetice de casă și de acele fete care nu au găsit un produs anti-îmbătrânire potrivit în magazin. „Elixirurile" din plante sunt mult mai ieftine decât produsele de marcă și sunt adesea potrivite pentru rezolvarea problemelor ocazionale. De exemplu, pe lângă eliminarea ridurilor, ajută la hidratarea sau scăpa de acnee, vindecă rănile de pe mâini și buze și elimină cercurile din jurul ochilor. Care sunt avantajele și dezavantajele uleiurilor naturale care merită subliniate?

  • Necesită timp suplimentar. Nu toate uleiurile pot fi folosite ca remediu independent, de exemplu, în loc de cremă. Datorită consistenței lor grele, multe dintre ele pot fi aplicate doar în combinație cu alte componente. În astfel de cazuri se fac măști și aplicații. Este necesar timp pentru prepararea amestecului și pentru adoptarea procedurii în sine. În plus, deseori trebuie să clătiți produsul după utilizare, deoarece este posibil să nu fie complet absorbit. De asemenea, majoritatea remediilor de casă nu sunt păstrate, așa că de fiecare dată trebuie să „dai în cuie" o mască proaspătă.
  • Au limitări în utilizare. Deși multe tipuri de „elixire" din plante au efecte antiseptice și antiinflamatorii, femeilor cu ten gras și problematic li se recomandă să nu abuzeze de tratamentele cu ulei. În acest caz, este necesară o abordare specială și aproape întotdeauna este necesară o combinație cu alte componente. În plus, nu toate tipurile de uleiuri sunt potrivite pentru utilizarea zilnică.
  • Accesibil și multifuncțional. Spre deosebire de produsele industriale anti-îmbătrânire, uleiurile și esterii vegetali sunt mai ieftine. În plus, durează mai mult. În plus, conținutul aceleiași sticle poate fi folosit pentru față, păr și unghii.
  • Sunt naturale și hipoalergenice. Nu există componente sintetice în uleiuri. De asemenea, aproape toate sunt sigure de utilizat și pot provoca alergii numai dacă există o intoleranță individuală la produs.
  • Rezolvarea problemelor legate de vârstă la un nivel profund. Compoziția uleiurilor este similară cu secrețiile de grăsime umane. Acest lucru vă permite să pătrundeți în straturile mai profunde ale pielii, să saturați celulele, să stimulați reînnoirea.
  • Au un efect de lungă durată. Uleiurile naturale saturează pielea cu sănătate în rezervă. Prin urmare, chiar și cu o pauză în îngrijirea uleiului, efectul anti-îmbătrânire poate fi menținut: apariția spontană a noilor șanțuri va fi oprită pentru un timp.

Uleiurile vegetale nu vă vor putea scăpa complet de ridurile faciale. Poate că doar injecțiile și operațiile „întineritoare" efectuate de un chirurg plastician au un astfel de efect. Dar aceste produse naturale sunt capabile să „șteargă" micile depresiuni și să îmbunătățească starea canelurilor „încăpățânate". Mai mult, un rezultat vizibil apare după maximum o lună de proceduri regulate. Un punct important este prevenirea eficientă și pe termen lung a formării de noi pliuri.

Cele mai bune uleiuri pentru tineret: „list-tip"

Este imposibil de definit fără echivoc cel mai bun ulei pentru față împotriva ridurilor. O abordare individuală este importantă aici. Cineva laudă „elixirul" ricinului. Nu se potrivește altor fete și aleg uleiul de tămâie.

Dar, pe baza experienței susținătorilor cosmetologiei acasă, puteți face o „listă-sfaturi" despre care uleiuri sunt cele mai bune de utilizat pentru ridurile feței. Apropo, produsele din lista noastră sunt adesea incluse în produsele cosmetice anti-îmbătrânire cumpărate din magazin, ceea ce producătorul spune cu mândrie în reclamă.

ridurile frunții cum să scapi de uleiuri

Camfor

  • Descriere. Uleiul esențial de camfor se obține prin distilarea scoarței, rădăcinilor și ramurilor arborelui de laur camfor. Aceasta este o plantă din Asia de Est. Pentru frumusețe, ei iau doar uleiul esențial alb de camfor. Este folosit ca tehnica cosmetica radicala: atunci cand trebuie sa iti pui rapid ordine in piele. Acest ulei conține o componentă unică bisabolol, care este considerat un analog al pantenolului. Dar produsul este foarte concentrat, are un miros înțepător și în forma sa pură poate răni pielea. Prin urmare, uleiul de camfor nu poate fi folosit nici măcar ca ulei de bază. Cantitatea sa în amestecuri cosmetice este clar limitată de rețetă, în caz contrar sunt posibile arsuri.
  • Cui și pentru ce este potrivit. Acest remediu este recomandat pentru problemele legate de vârstă și fetele cu ten gras, inflamat. Albește, îndepărtează cicatricile și cicatricile, previne apariția rozaceei, ameliorează ridurile și acneea, îngustează porii.
  • Cine nu este recomandat. Uleiul de camfor nu trebuie folosit de mamele însărcinate și care alăptează. Substanța este, de asemenea, contraindicată în epilepsie, astm, dermatită și eczeme.

Lenjerie

  • Descriere. Uleiul vegetal de in este „sucul" semințelor de in. Unul dintre cele mai utile produse pe bază de plante, a cărui utilizare în cosmetologie este practic nelimitată. Poate fi folosit în forma sa pură și chiar consumat. Vindecă rănile, crăpăturile, bolile de piele. Are un set de vitamine necesare mentinerii frumusetii feminine. Se distinge printr-o cantitate mare de acizi grași polinesaturați în compoziție, care sunt necesari epidermei și organismului în ansamblu. Aceste substanțe sunt indispensabile ca antioxidanți și sunt importante pentru întărirea imunității.
  • Cui și pentru ce este potrivit. Uleiul de in este prescris pentru pielea descuamată, îmbătrânită și inflamată. Hidratează profund, îndepărtează punctele negre și netezește „pânzele de păianjen" de pe față. Îmbunătățește starea generală a pielii și previne apariția inflamațiilor, depresiilor, petelor.
  • Cine nu este recomandat. Produsul nu este potrivit pentru intoleranță individuală.
ulei de muștar pentru întinerire

măsline

  • Descriere. Uleiul de măsline vegetal este „sucul" fructelor de măsline. Conține antiseptice și antioxidanți naturali. Contine o concentratie mare de vitamina E si acizi grasi importanti pentru sanatatea pielii. Este adesea folosit în cosmetologie în forma sa pură și este util și în nutriție. Produsul poate fi combinat cu alte substanțe populare în cosmetologia casă, dar este strict interzisă adăugarea lui la produsele industriale. Uleiul de măsline în sine este adesea folosit pentru a face cremă de față de casă.
  • Cui și pentru ce este potrivit. Un remediu indispensabil pentru pielea suprauscata, imbatranita. Hrănește bine, elimină șanțurile, îndepărtează erupțiile cutanate.
  • Cine nu este recomandat. Fetele cu pielea grasă și inflamată pot aplica ulei de măsline doar în cantitate limitată, cu pauze dese și niciodată în formă pură.

Ulei de măceșe

  • Descriere. Uleiul de măceș este obținut din semințele de trandafir sălbatic. Produsul este valoros în cosmetologie deoarece poate fi folosit în forma sa pură pentru îngrijirea ochilor. Produsul este bogat în acid ascorbic - există un ordin de mărime mai mult aici decât chiar și în lămâie. Vitamina C este un factor cheie în întinerire.
  • Cui și pentru ce este potrivit. Remediu ideal pentru pielea uscată. Protejează de soare, îndepărtează petele, cercurile și pânzele de păianjen, vindecă, se saturează cu umiditate, ameliorează umflarea.
  • Cine nu este recomandat. Uleiul de măceșe nu este potrivit pentru fetele cu tenul gras. Contraindicat în acnee.
ulei de măceș pentru întinerire

Ulei de germeni de grau

  • Descriere. Uleiul vegetal din germeni de grau se obtine prin prelucrarea spiculetelor de cereale. Produsul este saturat cu vitamina E, care blochează procesele de ofilire a epidermei. Acest ulei este folosit după corectarea plastică și pentru îngrijirea pielii delicate a bebelușului. Poate fi folosit ca tratament independent.
  • Cui și pentru ce este potrivit. Util pentru pielea descuamată, sensibilă, inflamată și încrețită. Poate fi folosit pentru pleoape. Este prescris pentru prevenirea rozaceei. Îndepărtează șanțurile, hrănește, afectează pozitiv activitatea glandelor sebacee.
  • Cine nu este recomandat. Produsul nu este potrivit pentru intoleranță individuală. De asemenea, nu este cea mai bună opțiune de tratament pentru pielea excesiv de grasă.

Susan

  • Descriere. Uleiul de susan vegetal se mai numește și ulei de susan. Se obține din prelucrarea semințelor de susan african. Recomandat pentru îngrijirea pielii copiilor, în tratamentul dermatitelor, psoriazisului, eczemelor. Potrivit pentru zona delicată din jurul ochilor. Bogat în „vitamine ale frumuseții", antioxidanți naturali. Conține substanțe care normalizează nivelurile hormonale. Poate fi folosit ca produs cosmetic independent în fiecare zi.
  • Cui și pentru ce este potrivit. Într-o combinație competentă, este potrivit pentru toate texturile pielii. Dar cel mai eficient rezolvă problema peelingului și uscăciunii, combate ridurile. Calmează umflarea, ajută la acnee. Protejează bine de soarele „rău".
  • Cine nu este recomandat. Produsul nu este potrivit pentru intoleranță individuală.
ulei de susan pentru întinerire

cătină

  • Descriere. Uleiul vegetal de cătină este presat din sămânță și din partea cărnoasă a fructelor plantei medicinale cu același nume. Produsul se distinge printr-un conținut ridicat de acid ascorbic, vitamine A și E, precum și alte substanțe importante pentru sănătatea pielii. Acest ulei este folosit pentru a trata arsuri, tăieturi, acnee și alte afecțiuni ale pielii, inclusiv pecingine. Cu toate acestea, „sucul" de cătină în cosmetologie este rareori folosit nediluat. Produsul este ideal pentru îmbogățirea produselor cosmetice finite.
  • Cui și pentru ce este potrivit. Un remediu excelent pentru pielea îmbătrânită, inflamată și suprauscata. Oprește agravarea brazdelor în stadiile incipiente. Îndepărtează pistruii, cosurile. Poate fi aplicat sub ochi și chiar pe gene.
  • Cine nu este recomandat. Produsul nu este potrivit pentru intoleranță individuală.

caisă

  • Descriere. Uleiul vegetal de caise este „extras" din semințele fructelor de caise. In cosmetologie se foloseste atat ca produs independent cat si ca aditiv solvent in uleiurile esentiale pentru fata impotriva ridurilor. Beneficiul constă în conținutul ridicat de vitamina F. Este un set de acizi grași nesaturați de care organismul feminin are nevoie pentru o piele, păr și unghii sănătoase. De asemenea, această substanță ajută și alte componente utile să acționeze mai activ la nivel celular. Uleiul de caise conține „vitamine pentru frumusețe" tradiționale – grupele B, A, C etc. Poate fi folosit chiar și de către copii. Util si in lupta impotriva celulitei.
  • Cui și pentru ce este potrivit. Ajută pielea îmbătrânită, sensibilă, descuamată și inflamată. Potrivit pentru tip combinat. Are efect de întinerire. Proprietățile antibacteriene vă permit să eliminați acneea și punctele negre.
  • Cine nu este recomandat. Produsul nu este potrivit pentru intoleranță individuală.
ulei de caise pentru întinerire

piersică

  • Descriere. Uleiul vegetal de piersici este obținut din semințele fructului piersicului. Foarte usoara ca textura si in acelasi timp foarte hranitoare pentru piele. Se absoarbe bine și este potrivit pentru utilizare independentă. Se poate aplica chiar si sub ochi si pe gene. Contine o multime de acizi grasi nesaturati care imbunatatesc starea generala a epidermei. De asemenea, conține vitamine din grupa B, acid ascorbic, vitaminele A și E. Potrivit pentru fetele care sunt predispuse la reacții alergice la produse cosmetice și alimente.
  • Cui și pentru ce este potrivit. Recomandat pentru pielea îmbătrânită, descuamată, sensibilă și inflamată. Îndepărtează „pânzele de păianjen", oferă un efect catifelat, uniformizează culoarea, combate roșeața și umflăturile.
  • Cine nu este recomandat. Produsul nu este potrivit pentru intoleranță individuală.

ricină

  • Descriere. Uleiul de ricin vegetal este presat din sămânța unei plante otrăvitoare - fasole de ricin. Uleiul reciclat nu mai conține substanțe nocive și, dacă este folosit corect, este chiar foarte util. Dar nu îl puteți aplica pe piele în forma sa pură. „Reperea" sa este acidul ricinoleic din compoziție, care are un efect rapid de catifelare a pielii. Uleiul de ricin este adesea folosit pentru a crește grosimea și creșterea genelor, precum și pentru a scăpa de negi. Folosit ca componentă a amestecurilor de curățare pentru pielea inflamată.
  • Cui și pentru ce este potrivit. Recomandat pentru tenul îmbătrânit, sensibil, uscat și aspru. Combate ridurile, peelingul, indeparteaza pigmentarea. În combinație potrivită cu alte uleiuri, este un remediu eficient pentru picioarele de ciobie de sub ochi.
  • Cine nu este recomandat. Produsul nu este potrivit pentru intoleranță individuală.

Adesea, în cosmetologia acasă, fetele sunt ghidate de principiul experimentului. De exemplu, ei selectează uleiuri cosmetice potrivite pentru față, care sunt potrivite în locul unei creme. Pentru a avea grijă de pleoape, mai multe tipuri de „sucuri" de legume sunt combinate simultan. Iar pentru aplicații, uleiurile sunt suplimentate cu produse lactate, piureuri de legume și fructe.

Indiferent de uleiul facial antirid care vă place - amintiți-vă întotdeauna măsurile de siguranță. Testați în prealabil produsul în coada cotului. Iar fetele cu tenul gras ar trebui să fie deosebit de atente atunci când aleg rețete de amestecuri cosmetice care conțin esteri sau uleiuri vegetale.